Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Historik, samtid & en gnutta framtid


Äpplen och träd

Som du ser upp på dom,
utan att ens förstå,
att det finns en tydlig skillnad mellan er två.
Som du spenderar samma procent som dom,
utav din betydligt mindre del.
Vinet tog din blick, och du blev skör igen.
Samma gamla vals om att bli övergiven av en vän.
Ingenting finns kvar av det som aldrig fanns.
En mörk ridå, en dimmig frostig glans,
kom fram.
Tysta täta skogar, nattens tankar igenom dig
sen ut när ljuset bleknar.
Det fanns en tid då men ej förstod,
hur mörkret tog dig tidigt,
din ros lossnade långt i från nu.
Tänk på vad du säger, tänk på vad du gör,
ingen orkar acceptera för evigt.
För evigt finns bortom 560 000 timmar,
finns alltså inte alls.
Ingen orkar, (ingen orkar)
Ingen orkar, (ingen orkar)
Varför inte?, (ingen orkar)
Res dig upp en gång, (ingen orkar)
Orkar du så orkar ingen.
Ingen orkar, orkar du?




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 169 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-09 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling