Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Trollar" lite med ord och förändrar deras betydelse avsevärt, stick i stäv med Svenska Akademins Ordlista ,rena rama "ordanarkin" ....


"Orderier !"


"Över - het " : När man blir så varm så att det övergår till extrem hetta !


"Troll - dom" : Den dom som utdöms till människor som trollar i kriminellt syfte....


"Tall - rik" : En benämning på skogsägare som har extremt stora bestånd av tallar i sina skogsområden .


"Gran - Dios" : Ett gammalt ord för alla granars GUD ( efter låneordet, Dios =Gud), under vikingatiden dyrkade vissa vikingaätter denna "Gran-Dios" ......


"Sper - Ma" : En äldre bordellhora (efter amerikanskans "Ma") ......


"Smeg - Ma" : En pensionerad bordellhora (samma amerikanska "låneord")....


"Lär - dom" : Den dom som utdöms till en lärare när denne (denna) begått något grovt tjänstefel eller liknande .


"Evig - het" : En hetta som är så intensiv så att den aldrig upphör att verka.....


"Coca - kola" : En farlig mix av kokain och vanlig smörkola som ,ofta, bjuds ut som "godis" på den puertoricanska överklassens partyn (ej att förväxla med den snarlikt döpta läskedrycken Coca-cola ).....

"Ma - ta - d´Or " : En "GULD-galen" äldre nordamerikansk kvinna (d´Or , franska, ungefär "av guld"......


-------




Övriga genrer (Aforism) av Mats Henricson
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-10 22:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska