Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråtit en skvätt

"Det vackraste jag vet är att se dig när du sover" strömmade ut från högtalarna.
Barn - sommarklädda,
barn - glada,
barn - som slutar femman.
En låt med känslor många,
en eller två eller fler tårar jag fick.
Av glädje, av min berördhet, av känslan inom mig.

Nu barnens sommarlov börjar,
nu ska barn få ha lov,
koppla av,
känna lugn,
känna trygghet.
Inte alla barn som får uppleva som många
ser som en självklarhet att vara lugna,
ha lov, koppla av, känna glädje.

Många barn far illa,
behandlas illa på allehanda sätt.
Låt oss som medmänniskor se barnen i samhället.
Se våra egna barn vi har i egna familjer - behandla dem på ett bra sätt,
så de får trygghet,
glädje,
ett sommarlov de kan se tillbaka på med ett leende.




Fri vers (Fri form) av wiria77
Läst 370 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-14 20:39



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra och tankeväckande skrivet
tyvärr har alla barn inte så bra,det
känns i hjärtat
2011-06-15

    Ken Cassel
Ja, jag bara älskar barn, eftersom de är så spontana och inte har lärt sig ljuga
förens vi vuxna bara har lärt dem det
Fy, skäms på oss vuxna!
;)

Kram!
2011-06-14
  > Nästa text
< Föregående

wiria77
wiria77