Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

muren/die Mauer

 

 

 

hur stod jag då
medan staden brann -

stod jag ensam
eller stod jag två?

alla visste vem som brann
Odjurets aska steg över himmelen

vi var fria
och visste inte alls
vad vi skulle med friheten till -

vi vände oss mot graven
lyfte upp en mur
och ställde den emellan oss

tills all frihet försvann

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-06-15 10:45



Bookmark and Share


  Nanna X
mm, jag har ju en bild av samma mur, fast i ett senare skede...
2011-06-16

  TrollTörnTrappan VIP
Mest tänkvärda mur-texten jag stött på hittills... River vi murar men inte vet vad vi vill bygga upp istället - blir det lätt samma trygghetstörstande mur på nytt. Frihet är en konst.
2011-06-16

  Ingela Svenson VIP
Så bra och så världsbeskrivande! Gillar bilden!
2011-06-15

  anits VIP
Mycket bra skrivet, gillar....
2011-06-15

  Carola Zettergren
Världsbäst om en ryslig mur!
2011-06-15

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Bravo.

Denna text är nu inlänkad på:
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1320849

2011-06-15

  Anders Perols
Starkt, välskrivet inlägg i stafetten.
2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP