Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Landstingsbudgetarna har nu lagts och det är inga roliga läsningar.....


" MÅNGA LANDSTING FORTSÄTTER ATT SPARA IN PÅ VÅRDEN!"

Ett ödets skimmer svävar över vår landstingsstyrda sjukvård , både på kroppssjukvården och på den psykiatriska vården ska MILJARDER sparas !

Alltså fortsatt degenerering och försämring av en redan ansträngd sjukvård !
Man bäddar för en ytterligare privatisering av dessa verksamheter och det framstår som en medveten strategi , eftergifterna för rika förmögenhetstagare (som ju, oftast, inte vill betala mer i skatt) är legio och riskkapitalbolagen står i farstun och gnuggar förväntansfullt händerna !

Vi kan, sannolikt, se ett scenario framför oss, där en starkt växande privat sjukvårdssektor slår ut en försvagad offentlig dito och ropen från de välbärgade klasserna efter en segregerad privat vård blir allt starkare !

Vi, på samhällets botten, kan se fram emot en "fattigmansvård" (den offentliga) med AT-läkare (läkare under utbildning) och färre och färre utarbetade sjuksköterskor (eftersom de, självklart, går till den privata sjukvårdssektorn, som betalar bättre), och den offentliga vården kommer att bli totalt kass, skandalerna kommer att bli så många så att ingen, till slut, bryr sig, dödsfall pga felbehandling blir vardagsmat mm mm !

Visst svartmålar jag, men det här kan mycket väl bli verklighet om sisådär tio år (eller mindre) ! Vill NI ha det så ? Jag vill det då INTE !

Om vi ska skattefinansiera vår vård så MÅSTE landstingsskatten höjas och det REJÄLT och det är det ENDA "receptet" , det finns INGET annat !


------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 505 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-17 13:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, det är tragiskt det som sker framför näsan på oss.
Ett systematiskt nedrivande i högt tempo.

http://gemensamvalfard.se/

2011-06-17

  Larz Gustafsson VIP
Hörde så sent som i dag klagomål från nybliven barnaföderska.
Två sköterskor och två salar proppfulla med patienter.
Samt en sköterska som glömde en kanyl i barnaföderskans säng...
2011-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska