Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När vi väl vaknar

Vi vill analysera ögonrörelserna om natten
förstå drömmarnas ursprung
och övertygas om att ingenting är sanning




Fri vers av aPorcupine
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-19 17:48



Bookmark and Share


  August L S
Jag fastnar i hur det ska betonas. Läser med olika röster. Slutraden kan uttalas skrämt, uppgivet eller sakligt, helt beroende på vad man ser drömmen som. Om det är en dröm i överförd betydelse, kan det ju vara alla de förhoppningar och löften man haft ihop som visar sig spricka i sömmarna när man synar dem närmre. Kanske ville man väl när man snickrade ihop dem, kanske är det därför det blir så sorgligt när det visade sig vara byggt utav luft och tomma ord. Men är det istället mardrömmar så kan man tänka sig att det snarare finns en desperation i slutet, det får bara inte vara sant.

Men återigen, det är kärnfullt, tankeväckande och sprakar liksom elektricitet av allt det som inte sägs.
2011-06-19
  > Nästa text
< Föregående

aPorcupine
aPorcupine