Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att hamna i beroende av någon ..........kan ta sig olika tecken...........


Följeslagaren



Varje stund

som en tickande

bomb

blir jag varse
om dig

som fyller mig

inte med kraft
utan som att
dra ned en gardin

så där i förbifarten!

och dig har jag älskat
eller trott mig
göra så......

ingen kunde ana
dess förvandling
av en person

att bara tanken
på dig

och det vi en gång haft

sjunker undan tidvis

för att senare spricka
upp i minnen starka

som det vore igår!

den tid vi hade
vem var du då?

en främling som
bytt gestalt

ibland kan jag undra?

är det bara mot mig?

så svårt att inte veta
aldrig förstå

hur en människa
tänker och handlar....

mot någon

som nu råkade vara jag!

ändå följer du mig.....
i min sköra skatt

kan jag någonsin
släppa in någon?

där du varit och trampat
kört ned min känsligaste
del av mitt inre

och hela tiden
var jag till lags.....

att vävas in i någon
annan själ

bidrar till utplåning
förr eller senare

och där står jag nu!







Fri vers (Fri form) av Karin Rosberg
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-19 22:24



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Karen: en raktpå text om något så mycket mer komplicerat. Relationer, möten: så helt nödvändiga, så ofta svåra. Och att undvika beroende - vet inte om det någonsin går? Beroendet av att mötas, att gå tillsammans ett kortare eller längre stycke väg? Men att kunna skiljas och göra det utan att känna av det som varit - går det? - Tack, tänkvärt!
2011-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg