Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eftermiddag

 

 

 

Dag 1. Apoteket; jag går in. Som en dåre, bland hyllorna och de vackra kassörskorna. Men ingen vet vad jag behöver. Jag stannar till stängning och får ett wienerbröd.

Dagen efter har jag gått upp ett hekto. Irriterande. Jag promenerar till en stad i utkanten av min egen stad, och där ligger två GYM. Jag passerar på andra sidan gatan medan solen kittlar mina ögonbryn.
Detta att leva, tänker jag, är inte så komplicerat. Man bara låter sig. Så ordnar det sig.

ICA säljer glass och schampo. Jag väljer. Det blir glass. Det blir nästan alltid glass. Mina sista kronor klirrar och klingar i den vackra kassörskans hand. Är vi icke alla vackra; alla? undrar jag, och går till mitt hem, som är en hyreslägenhet. Där motionerar jag och sedan somnar jag på golvet, mitt i ett sprattel.

Dag 2. Går omkring bland hus och människor med en ryggsäck med vapen och mediciner. Jag vet vad jag behöver. Överdoser och sömnbrister. Jag brister inte. Jag kommer aldrig att brista. Jag tar ett piller till, och sover gott i en trappuppgång. Jag önskar, att det alltid vore morgon, och aldrig eftermiddag. Kan jag få hoppa över eftermiddagarna, tack? De är som sjok av ångest och apati. Kvällen är aptit och de tända ljusens vevande hetta bland tavlor och fåtöljer.

Dag 3. Skriver jag till Gud; igen. Ett mejl med innehållsförteckning. Jag vill så gärna förklara mig för min skapare. Jag väntar på svar. Väntar. Väntar. Som vore det eftermiddag och kvällen redan ligger uppkrupen bland soffkuddarna och MYSER.

 

 

 

 




Prosa (Novell) av Catharina Edin VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-20 15:33



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Diktjagets dagar i lätt vildenhet, så lättburet och tungt samtidigt, frågan är om det är komplicerat att leva, som om den som just landat med ett UFO skulle kunna svara på det! Thrilling!
2011-06-20

  Gunnar Hilén VIP
du skriver mer än jag och mycket bra...nu måste jag säga det...är med i varenda ord här.
2011-06-20

  Nanna X
en ny stil? känns som en blandning av dröm och dagbok, spännande!
2011-06-20

  queenia
älskar dina rader som fyller mig med frågetecken och en angenäm känsla av att här får jag läsa fler gånger och alltid hitta en ny meningsbärande strof.

tack <3
2011-06-20

  Maiah VIP
så underhållande och frågande text
2011-06-20

  cilax VIP
wow! Jag säger bara : wow!
Det så bra vilset, vilsekommet, sprött, kaxigt, och melankoliskt. Duet är flerdimensionell och spännande. Ska vi fika?
2011-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP