Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
många tankar denna ljusaste tid.........stanna upp och njut!!


Midsommar reflektioner


Inga blommor
under min kudde
längre

jag plockar dem hellre.....
i hagen där de växer vilt
och solen sticker
i mina ögon....

som ett barn springer
jag sista biten

med blommorna spretande
åt alla håll i min hand

ser mot gården där alla
ska samlas
denna dag

på vägen känns det trolskt
vemodet lyser mellan träden....

det blänker om en sjö
jag speglar mig i den som
en jungfru

sökande lusten att ännu
en gång få älska i gräset
bland klöver och prästkragar

vallmon bugar välkomnade

ännu en midsommar väntar mig

och alla ni där ute

låt oss inte glömma

den första kärleken!




Fri vers (Fri form) av Karin Rosberg
Läst 491 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-21 09:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag älskar första strofen! Och:
"på vägen känns det trolskt
vemodet lyser mellan träden...."

"vallmon bugar välkomnande
ännu en midsommar väntar mig"
Jag känner igen mig i vemodet. Det finns så många förväntningar i midsommaren.
2017-06-01

  Fredrik P. VIP
mycket vacker
midsommardikt
och särskilt:
/med blommorna spretande
åt alla håll i min hand/
2011-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg