Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tänker




Tänker tillbaka

Jag var 10 år när det hände. Min bror och hans sambo bröt upp. De väntade sitt första barn. Min favorit bror och hans fantastiska flickvän. Jag minns hennes röda lockiga hår, bleka hy, hennes röst som var lite sprucken ibland. Hennes leende, lite snett, charmigt. Hon var så vacker, det tyckte jag som beundrade henne. Jag minns att hon satt i gungstolen i vårt ganska stora kök. Man kan inte kalla det bondkök men det var inte långt ifrån. 

Att hon försvann ur vårt liv var naturligtvis väldigt tråkigt. Jag lärde mig en sak som liten och det var att man som barn inte kan påverka någonting bara acceptera och lära sig leva med förluster. Barnet föddes, en liten flicka, en flicka som jag  träffade första gången 1991 på min brors begravning. Vi pratade inte med varandra då, även hennes mamma var där. Men det fanns en vägg som skiljde oss åt så att ingen kommunikation kunde föras. Ingen riktig vägg förstås utan den där osynliga, stumma väggen, fanns där. Väggen fanns där för vi alla var i chock då och en lång tid efter. 

Jag vill nog påstå att chocken höll i sig så många år att vi förlorade möjligheter till återförening. Min brors fru begick stora misstag då hon agerade i hat, barnen föll i hennes nät. De vände ryggen åt oss och ville inte ha någon kontakt farmor, mig och mina syskon . Under senare år har jag försökt ta kontakt men de vill inte. Det gör ont i mig för jag kan inte förstå vad jag, vi har gjort. Vi sörjer samma person. Livet är en gåta ibland. 

Efter min mammas död i slutet av förra året bestämde jag att jag skulle ta kontakt med flickan som föddes men som jag aldrig riktigt mött. Hon svarade och var öppen. Idag har vi träffats även hennes mamma följde med. Hon hade samma leende trots att håret grånat. Jag blev så varm i hjärtat och flickan är så lik min bror och mig i sin energi. 

Livet tar och ger. Jag har fått någonting gott tillbaka som att få någonting tillbaka av min bror, som jag har saknat så fruktansvärt mycket.

Livet är ibland obegripligt och jag förstår inte varför saker och ting blir som det blir men det finns också vändningar som är oväntade.

 




Övriga genrer av Maiah VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-21 22:12



Bookmark and Share


  Niclas Petersson VIP
Vacker historia.
Gillar.
2011-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP