Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läses bäst med en nyhetsröst från 40-talet Det faktum att ickeresenärer inte längre får fika på kaféet på Umeå flygplats, inspirerade mig. Det är tydligen en säkerhetsrisk och nu när kaféet är stängt för alla utom resenärer, ska det tydligen förhöja sä


Ett skrämmande antal resenärer

Det var så sent
som i tisdags eftermiddag
som Sveriges förenade Polismakt
flygplansledningen och Umeå kommun


tog beslutet att ta i med hårdhandskarna
mot världens terrorister

(med säte i Västerbotten)


Nej, nu får det lov att vara slut
på spontanterroristernas våld
proklamerade landshövding
Ulf Von Boström


Allt för länge har vi låtit dem
styra vara val av resemedel


Vi tänker inte längre låta tillfället
göra terroristen
inflikade högste Polismästare
Sten Af Ankarsköld


Vet ni hur många personer som årligen
sitter på ett fik vid ett av Svea rikes
flygplatsskafféer


och plötsligt ser tillfället


och således bestämmer sig för att
kapa ett plan och flyga in i ett höghus
Ja, det säger jag eder


det är sannerligen


ett skrämmande antal resenärer


Något bestämt antal redovisades inte
men siffran var antagligen alarmerande
så till den mildra grad
att den hotade sprida masspanik
bland resenärer riket runt


likväl som bland gemene man

(och kvinna)


Med detta våghalsiga
och högst ståndaktiga val
räknar vi med att minska
antalet flygkapningar
på svensk terrritorium


(med noll procent)


sade högste flygplatschef
Harald Stenlund-Nordqvist


Ja, dagen då kaféet
på Umeå Flygplats
stängdes för ickeresenärer
var sannerligen
en dag då vi sa nej




till spontanterrorism




Fri vers (Fri form) av Prins Hatt Under Orden
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-21 23:55



Bookmark and Share


  Minkki VIP
älskar läsangivelsen... kan för mitt inre öra höra en känd radioröst,, lite nasal och med starkt artikulerade "r"
skämt åsido, nog blir man förvånad att läsa om dessa galna idéer... De finns på bägge sidor om gränserna. Tack för mycket läsvärd text !
2011-06-23

  Pilgrim
så bra, så bra som får en och fundera o skratta samtidigt.. fin dikt du har skapat här..
2011-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Prins Hatt Under Orden
Prins Hatt Under Orden