Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spekulerar och funderar kring denna , mångfassetterade, egenskap.....


"Storhetsvansinne !"


Storhetsvansinne !

kan det drabba vemsomhelst ?



Storhetsvansinne !

var går gränsen (?)
självgodhet
extrem egoism
suspekt egocentricitet
överdrivet självförtroende
överlägsenhet
ja, var går gränsen (?)



Storhetsvansinne !

vi har ju "klassikerna":

Hitler
Caesar
Stalin
Mussolini
Franco
Amin
Pinochet
m fl

varför blev dom sådana monster ?


Storhetsvansinne !

var det folkets stöd
som drev dem ?

Hitler, t ex, blev ju
demokratiskt vald...

i alla dessa fall
var, förståss,
förtryck och grymt våld
den "enda medicinen"

vi ser nu Ghadaffi
ett typexempel
han ignorerar
protesterna
fortsätter
förtrycket



Storhetsvansinne !

kan det drabba alla ?
OM man fick den positionen ?
DET är den stora frågan !

-----








Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 178 gånger
Publicerad 2011-06-22 11:33



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Till Larz G: Läs den sista strofen, så kanske du förstår....
2011-06-23

  Larz Gustafsson VIP
Jag tänker nämligen inte tycka något bara för att man SKA tycka så.
2011-06-22

  Larz Gustafsson VIP
Megalomani.
Det är lätt att skjuta över skuldbördan på despoter och diktatorer. Då går man själv fri och kan slå sig för bröstet.

Jag tror alls inte att Hitler var sinnessjuk.
2011-06-22

  Stefan Viljehammar
En intressant och relevant fråga.
2011-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska