Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fånga valen, då

 

 

 

fånga valen, då

stick den med harpunen i ögat
ät upp svålen, då
med hull och allt

 

katten jamar över strömmingsungen
benen faller mot golvet

i hisschaktet står den döde och håller emot
jag är trasor benpar böner

trappsteget går upp och går ned
piggar, ögonbryn, missriktade släktingar
dessa bengetter!

 

Jag svalkar inte av mig alls
Jag blaskar en liter vatten över min hals
Jag tar det kallt

 

dekorativa ynglingar som kastar sina luggar och sina ögon
som kastanjetter mot pavement
suck, säger jag som kamelen när pucklarna krockar -

detta är mitt argsinne och jag låter det bero

 

musmatematiken lyder mig
soppstolen stretar uppför köksbacken och in igen

det skimrar alltid där man inte är
därför grönskar grannen

och grannens garage
och grannens fru
och grannens psykiska problem

 

har du sett mig avta?
Nej, jag trodde väl inte det.

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-22 15:40



Bookmark and Share


  Anders Perols
Strålande text! Ett ganska argt flöde med tempo. Bra bildval också.
2011-06-23

  Nanna X
suveränt! du startar med en utmaning och sen accelererar du....
2011-06-22

  AgnesP
Magnifique!
2011-06-22

  anits VIP
Oj, vilken fängslande läsning
mycket bra skrivet
2011-06-22

  Ingela Svenson VIP
Men detta var ju hejdlöst! Skrattar ihjäl mig, ja såhär ska sommaren förädlas till grus! "suck, säger jag som kamelen när pucklarna krockar" obrtalbart uttryck!
2011-06-22

  cilax VIP
Du är så övertygande när du toner den väna renoirkvinnan och plockar fram Lautrecs femme dangereuse
2011-06-22

  stella
Musmatematik! :)) Megalomaniskt alster...
2011-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP