Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan till frihet


När jag var liten flicka
drömde jag ofta om
att jag skulle kunna flyga

Den känslan kom igen
när jag såg svalor flyga
på den klarblåa himlen


I dag är jag mogen kvinna
men har barnasinnet kvar
och önskar ibland att jag skulle kunna flyga

Bort från allt som tynger mig
tänker på hur våran frälsare
sade till sina lärjungar....

"se på ängsblommor
och himlens fåglar
dem bekymmrar sig inte om morgondagen

Men ändå tar våran himmelska far
hand om dem "

































Fri vers av maija tuori
Läst 571 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-06-24 18:24



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mycket fin text där jag kan känna igen frihetskänslan. Applåd!
2011-10-17

  Järnkatten
Gillar starkt denna text :)...
2011-10-15

  Bibbi VIP
”Förgäfves bredes nätet för deras
ögon, som hafva vingar.”
Ordspr 1:17

Herre, låt ingenting binda de vingar,
Vilka du en gång har givit åt mig!
Giv, att jag fri över jorden mig svingar,
Lever och sjunger allenast för dig!

Snarorna ligger här nere på marken,
Giv, att jag aldrig må fastna i dem,
Men över snarorna hasta mot arken,
Herre, ditt sköte, mitt fridsälla hem!

Farorna lura förrädiskt på jorden,
Må jag då aldrig där söka min ro!
Är av Guds husfolk en medlem jag vorden,
Vill jag för evigt där hemma blott bo.

O, så håll vingarna fria, jag beder,
Stärk dem till flykt och förnim mitt begär:
Lös dem från allt, som vill tynga dem neder,
Herre, du känner ju bäst vad det är!

Lina Sandell
2011-10-04

  Pirjo VIP
Ja du,,, det är väl den inneboende blytyngden man ska släppa,,,
sen flyger ballongen också... Pirjo
2011-09-23

  Maria T
Härligt med barnasinnet
kvar
2011-08-17

    ej medlem längre
Tänk om vi ändå kunde leva så enkelt som Han vill lära oss!
2011-07-11

  arja savela
Vackert och en meningsfull koppling till Bibeln
2011-07-02

  La Magnólia VIP
En underbar dikt, vacker och värdefull på samma gång . Alla har vi nog någon gång önskat att vi kunnat flyga .. och som vuxen att kunna flyga bort från det som tynger ner. Fin lärdom tar du upp .. "bekymra er inte för morgondagen" hjälpen finns där ...
2011-07-01

  Ninananonia VIP
Ljuvligt vacker...

att flyga högt

högt ovan molnen...
2011-06-25

  anits VIP
En underbart ljuvlig dikt
som berör mycket..........
2011-06-24
  > Nästa text
< Föregående

maija tuori