Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bonniers heter vår svenska massmediejätte......


Det är skillnad på monopol och monopol, eller hur ,Fredrik Reinfeldt ?

Förra året gick massmediejätten nr 1 i Sverige, Bonniers, med två MILJARDER i ren vinst ! Bonniers äger det mesta av Expressen, DN, TV 4 och Dagens Industri. Plus en massa andra massmedia . Numera äger, faktiskt, Bonniers 25 procent av all massmedia i hela Sverige ! En fjärdedel, alltså !
I vårt grannland Norge har politikerna satt spärrar på hur mycket massmedia en enskild koncern får äga , för att motverka privata monopol och i Norge skulle INTE Bonniers fått äga en hel fjärdedel av all massmedia !
Bonniers expanderar dessutom och om denna utveckling fortsätter så kan de äga HÄLFTEN av alla massmedia i Sverige, inom några år !
Inte ETT ljud hörs från regeringen Reinfeldt om denna utveckling mot ett privat monopol ! Låt mej bara tänka tanken att statliga Vattenfall skulle ta över HELA energimarknaden ! Vilket LIV det skulle bli på alla PRIVATA intressen och deras drängar Reinfeldt och co ! Men PRIVATA monopol det skiter dom i (jag tror att de, kanske, GILLAR dem, t o m !) ! Hoppas att Svenska Folket har det här i åtanke vid valet 2014 !

-----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-28 20:33



Bookmark and Share


  aol
tack för en klok skrift, verkligen betänkansvärd,
2011-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Den statsmonopolistiska kapitalismen, som C H Hermansson skrev om.
2011-06-28

  poetryGirl
såg nyss ett pr på kunskapskanalen om protester vid mullvadsrivningen på Söder...alla var kommunister o sjöng protestsånger, intressant. jag kom att tänka på dej..
2011-06-28

    ej medlem längre
Applåd!!

Problemet är bara att svenska folket inte får möjlighet att läsa om det här (om de inte är med på Poeter.se). För även den press som inte ägs av Bonnier är till största delen privatägd.

Moment 22 . . .
2011-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska