Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningen...

Med sanningen i vitögat...

Speglande i olika nyanser

Förändringsbar

Med olika svar

På olika sätt

Allt beroende på frågan

Allt beroende på tiden

Sanningen är inte alltid det rätta

Fast vi gärna vill tro det

Utan försköningen av sanningen

Kan istället vara den

Som gör minst ont

Även om det inte är hela

Men det osagda vet ingen

Mer en du

Sanningen kan också vara

Det som du ser

Men inte hör

Tystnaden är avgörande

Tillfället



Lögnen

Även den

Förskönad

För att skona

Eller för att lindra

Anledningen till den

Betydelsen i orden

Undvikande

Livsviktiga

Här är orden

Mer avgörande

En tystnaden

För då är man

Förrådd

Till sanningen

Och allt

Smulas samman




Fri vers (Prosapoesi) av Anna Nyman
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-27 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman