Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÖSTEN

Vad vill Livet med mig?
Är jag här för att underhålla dig ?

kan jag beskrivas som ett oskrivet blad
när mitt inre dallrar som marmelad?

varför har jag vandrat med för trånga skor
varför bosatte jag mig där jag bor?

Vad finns det för mening med att fortsätta gå
när mitt namn inte på löpsedlarna
kommer att stå?

Då viskade någon från himlen
i mitt öra:
Det finns mer på Jorden för dig att göra

Du lever inte lyx och
inte i sus och dus
Det får de borgerliga göra där i sina fina hus

Du gör nytta på den väg som är din
Du ser det kanske inte-
kanske aldrig någonsin

När man är död och pengarna är borta,
ångrar kanske några,
att gärningarna blev för korta

Du ska fortsätta att göra ditt
vad andra inte gör,
säger vi i himlen bara-
"shit

Rösten från himlen drog sig tillbaka
Jag återvände glatt till soffan-
med min älskingskaka






Fri vers av Yarissa
Läst 334 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-07-05 18:48



Bookmark and Share


  Celticgirl VIP
Underbar dikt! Djup o tänkvärd.
2011-09-15

  Maha!
Du är verkligen mycket skicklig...hade rysningar genom hela kroppen...så djup och meningsfull dikt...
2011-07-13

  Järnkatten
Allvar, värme och humor, ler när jag läser, applåder!
2011-07-08

  Maj-Lis VIP
Vilket flyt...att läsa
2011-07-07

  Black Bird
Underhållande att läsa. Du flätar in mycket viktiga ord i en så underbar dikt. Den bara flöt på så som den ska.
Applåder
2011-07-06

  Lars E Jönsson
Hurra, hurra, hurra...........lundensiskt leve
2011-07-06

  anits VIP
Mycket klokskap i din dikt.
2011-07-06

  Ninananonia VIP
Superbra! Gillar... :)
2011-07-05

  Minkki VIP
se bara - älsklingskaka som livsinnehåll - tihii! Vilken knorr ;)
En rolig idé du förverkligat, bravo!
2011-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Yarissa