Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På fullmånens nätter skall lyktgubben fara in i kroppen på en man och få denna till onda handlingar. 365 stycken under ett år och lyktgubben befodrad till förlöpa djävulen under dennes resor.


Lyktgubbe


Hör vågornas stämma sjunga
för slocknade stjärnors fall
I nattsandens sista skimmer
med gråtunga steg vandrar fram

Med lykta i sorgfull timma
som lyser de dödas gång
Ett irrsken i kvällning glimma
förledande, snärjande sång

På jakt efter själens boning
i fullmånenätters storm
Lyktgubben lockar sitt byte
och tager dess mänskliga form

Nu dagar av illdåd väntar
den man som i synd har dränkts
Då lyktgubben fullgjort sitt öde
Hin håles välsignelse skänks

Hör vågornas stämma sjunga
för slocknade stjärnors fall
I nattsand en lykta nu lyser
då djävulens vagn rullar fram




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 1718 gånger
Publicerad 2006-01-02 00:39



Bookmark and Share


  candela
en saga/ en myt på ditt underbara sätt att rimma
-som inte bara är rim utan en helhet i flöde och rytm...
man ser en grådaskig hamn, vargtimmar och en lyktgubbe
som påminner om något man föreställde sig under spökhistorierna som liten.

"Nu dagar av illdåd väntar
den man som i synd har dränkts
Då lyktgubben fullgjort sitt öde
Hin håles välsignelse skänks"
2006-01-16

  raphaela
Vad mer göra än att instämma i hyllningskören?
Helt enkelt vackert.
2006-01-03

  Annelie E.B
Texten var jättebra!! Speciellt stycket

Hör vågornas stämma sjunga
för slocknade stjärnors fall
I nattsand en lykta nu lyser
då djävulens vagn rullar fram

Det tyckte jag extra mycket om!
2006-01-03

  Bodil Sandberg VIP
Den här är ju bara sååå bra...idel rosor till dig Daniel..
2006-01-03

  _Mian_
Säger bara...Bellman släng dig i väggen :-) Du har ett språk och ett flyt som skulle kunna få kurande vintersparvar att lyfta från grenarna och göra glädjesartemotaler om de kunde läsa. ..typ :-)
Rätt ner i favoritsäcken stoppar jag denna!
2006-01-03

  vega lando
du gör det igen daniel!
du rimar dig rakt in till femmans skolgård!
2006-01-02

  P'u
det skulle vara intressant om du försökte få in något halvdunkelt exempel på metaforen, utan att det var för uppenbart, kanske i första versen någon slags koppling till en handling som beror på lyktgubben, kanske, kanske, eller vad vet jag, elller äh

jag gillar
2006-01-02

  Myself
en fin berättelse rullar fram.mycket fint skrivet.
2006-01-02

  sol
..hm, så annorlunda från dej då..dov....följttext...
2006-01-02

  jimi
härlig dov dimma,
denna sena timma..
2006-01-02

  Isla Estrecho
Den här flöt fram så bra att den nästan läste sig själv. Den ger sköna vibbar från "den gamla skolan".
2006-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP