Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om man inga pengar har- Går man till Tant ekonomi och hoppas på bättre dar!


VAR DET PÅ PIN KIV?

Sommaren hade kommit
och barnen var små
Vi satte oss ned och Tant ekonomi frågade på
Hon lekte Gud och den onda fen på samma gång.
Jag minns hennes fråga
Det lät som en ljuvlig sång

" Säg vad du allra helst önskar dig-
vad du allra mest vill ha!?"
mungiporna började uppåt dra

"Förutom mat på bordet, vill jag till badet,
med barnen kunna gå
Vuxenavgiften är hög-
Det är mer än jag förmår
Plånboken är tom och
Jag känner mig inför barnen dum

Mina små önskningar plitades ned
"Hej då- Vi hör snart av oss med besked"

Dagarna gick och värmen den steg
Brevet från Tant ekonomi kom-
Då fick jag så jag teg

Det blev inga pengar
varken till mat eller badliv
Jag undrar fortfarande om frågan ställdes på "Pin Kiv?"




Fri vers av Yarissa
Läst 570 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-07 20:18



Bookmark and Share


  Järnkatten
Fy för fan, var är vi någonstans egentligen...
2011-07-09

  anits VIP
Det låter inte som någon som har
empati för den som vill kunna bada
och ha mat för dagen
2011-07-07

    AA VIP
Behövligt med socialrealism i sommarvärmen. Det är inte alla för-unnat att ta del av så enkla ting som bad. Det som andra tar för givet kan vara oöverstigligt.
2011-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Yarissa