Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kristen krossad illusion (2011)


Humanist, ateist, kristen, fundamentalist
vad gör det för skillnad
om man inte ser människorna
man lever med, med kärlek..?




Fri vers av Järnkatten
Läst 706 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-07-09 21:39



Bookmark and Share


    maija tuori
Kloka ord ,det är så!
2011-10-16

  Anna*
Helt klart en pärla skriven effektivt och träffsäkert!
2011-10-10

  jörgen g
Klockren!
2011-07-30

  Michaela Dutius
Så mitt i prick som man bara kan säga det!
2011-07-11

  Regular
Ja, då suddas nog mycket ut vad beträffar den kristna tron. Ateist kan man vara (by definition) utan kärlek. Fundamentalist och humanist likaså. Men en kristen utan kärlek?
Nä, då har man nog "missat målet" med den kristna tron.
Allt gott
//Reg
2011-07-11

  La Magnólia VIP
Jag kan nog bara instämma med dig, "Järnkatten" och dig "Stenhur" ... Utan kärlek är ingenting värt något.
Även Paulus bekräftar det i 1 Kor 13 .. Han säger, att hur mycket gott han än gjorde, så vore han ingenting och inget av det han gjorde hade något värde, om han inte hade kärlek och gjorde allt av kärlek ...
Han beskriver också kärleken som tålmodig och omtänksam, blir inte uppblåst och bär sig inte oanständigt åt .. bl a. Värt att tänka på , om man vill kalla sig kristen.
2011-07-10

  stenhur VIP
Sant som du säger! Ingen religion är bättre eller sämre än dom som utövar den. Och saknar de kärlek är deras predikningar värdelösa!
2011-07-10

  Osvalds_Dotter VIP
så sant skrivet.
Kännas ibland som man inte vet vart man står..
ateist eller kristen... men alla vägar går åt samma håll i slutäändan. Kanske rondellen är en viloplatå?
2011-07-10

    ej medlem längre
Nej, då är det ju bara ord utan relevans.
Kärleksbudskapet, är det någon som minns det?
och den gyllene regeln...
Och varför tror de kristna att det är deras uppfinningar?
(möjligen för att det står något i en gammal bok, som skrivits om gång på gång efter tidens godtycke)
2011-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten