Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Total depression

Även om regnet har slutat
och molnen har dragit bort
när solen värmer från skyn
så blir morgonen en depression

Även om fåglarna kvittrar
sin smäktande livssymfoni
och sjunger så romantiskt
så blir dagen en depression

Även om stjärnorna tindrar
och kastar sitt milda sken
högt från himlens portaler
så blir kvällen en depression

Även om kärleken väntar
på månljusets hemlighet
och känslor föds i dunklet
så blir natten en depression

Även om blommorna doftar
från ängens vilda salonger
och skönheten kittlar i ögat
så blir stunden en depression

Även om vännerna finns där
och förgyller dagens tristess
med kärlek tagen i nuet
så blir tillvaron en depression

Även om leendet finns där
på mun som nyligen kyssts
och kärleken vilar i orden
så blir livet en depression




Fri vers av ULJO
Läst 452 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-07-09 21:42



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Just så här - när ingenting rår på depressionen!
2011-07-10

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Ett filter i hjärnan som förgiftar hela livet, men eftersom det förgiftar alla intryck lika mycket, kan det vara svårt att se detta filter och ta bort det.
2011-07-10

  mare VIP
Stark dikt, fylld av sanning, bra !
2011-07-09

  Catharina Edin VIP
Verkligt snyggt, mänskligt, ärligt -
2011-07-09

  anits VIP
Mycket bra fångat så, precis så
känner man när depressionen
har tagit sig in
2011-07-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO