Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karuseller

Det är jobbigt när man
i varje situation
har tänkt att man i alla fall kan
skriva om den
hur dålig den än är,
men det här
är varken roligt eller meningsfullt och du gick
ut ur mitt liv och har inte sett dig om sen dess
medan jag bara sitter kvar här och
stirrar på den plats där din rygg
brukade vara
och jag vet
Tiden
jag vet
Många fiskar i sjön,
jag vet
Mening med allt som sker
Jag vet bättre sex - jag vet att åka med tjejkompis på utlandssemester
Jag vet att verkligen uppleva studentliv!
Jag vet värd mer, han skit och “Nu som de bästa texterna kommer”
Men jag vet inte
hur jag ska kunna släppa den där killen som såg på mig sådär allvarligt den där morgonen och sa att “Men jag vill ju träffa dig efteråt”

Jag hade en vägg med foton, jag tog ner dem allihop och satte sen bara upp de igen där du inte var med men
det blev inte samma mönster,
och jag vet inte
om jag vill åka några flera karuseller
Jag vet inte om jag bara kommer att må illa nästa gång och
tänka att det bara är en tidsfråga
innan den här hästen med de fina ljusblå dekorationerna och fjädrarna i håret
för fram någon helt annan som
sitter där med
minst lika stolt min och
kanske
är jag helt enkelt för gammal

Det fanns en gång
jag minns
två personer som höll om varandra och inte kunde sluta, du är
hatad älskad saknad snart överkommen en komplett jävla äggskalle till idiot men också
den enda som jag vill se på på spåret med och
jag vet att du lika gärna kan ha någon annan nu
jag vet om några månader
jag vet om perspektiv och känslor som går över
och jag ska
sätta på mig något stort och blommigt och gå ut i världen
Men tro inte att det betyder
att jag har glömt bort
oss på den där bryggan, innebandyn eller
Gilles chokladflarn
eller att jag för ett ögonblick förlåter dig för att du
kastar bort det

Och när jag en dag ligger på en stor och solfylld strand så ska jag
ta fram och tänka på det där du sa om att
det ändå inte hade varit värt det,
för att det ändå skulle ha varit ett
distansförhållande
Och då ska jag le
för att jag plötsligt känner samma sak men
tills dess
får du förlåta
om jag istället känner för att
säga att det
var det
Absolut
dummaste
jag hört

Och sitta här
och stirra
efter spåren
av din ryggrad




Fri vers (Spoken word/Slam) av Orden flyger
Läst 321 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-10 15:29



Bookmark and Share


  Första Intryck
Otroligt. En fantastisk linje rakt igenom, och den gör ont att läsa.
2011-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Orden flyger
Orden flyger