Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett blått troll

Ikväll
ger jag fanders i er
ikväll
kan ni ta
alltihop
jag är inte längre del av den värld som är min
den värld jag är del av finns inte mer och
det gör ont varje gång som jag minns den
så kom hit och ta med er gardinerna, ta bordet, ta TV:n, sängen
ta de meningslösa sms jag skickat till en kille som knappt kommer ihåg vad jag heter
ta dem och ge er av härifrån
ni kan ta böckerna från terminens studier med er, ni kan ta den kunskap som de gett mig och
skatta er lyckliga på ett sätt som jag aldrig har gjort över dem
ni kan ta de ytliga bekanta som jag rör mig inför med er, de som
vet vad jag heter men inte kan säga hur jag
skulle inreda ett rum om jag fick bestämma
ni kan ta mina kläder som till hälften är rester av en annan ålder, av en annan tid, av andra människor
och allihop omoderna
ni kan ta dem och kasta dem i sjön
kanske flyter de till någon som är nyförälskad och som kan ligga med dem på sig i solen
ni kan - när ni ändå är här - passa på att ta mina framtidsambitioner, ni kan plocka ur dem och titta på hur färglösa och vaga de nu är
jag förstår om ni inte vill ta dem med er
jag förstår om ni känner att det spelar ungefär ingen roll om ni tar med dem eller lämnar dem kvar
kanske tar ni med er dem av artighet
kanske slår ni er ner efter att ni tittat på dem, och lägger en arm om mig och frågar hur det är
frågar vem jag är och vad jag gör här egentligen
kanske undrar ni eftersom ingenting här ser ut som jag
då ska jag ta med er in under sängen och luta mig fram och viska i ert öra
och jag ska berätta att en gång fanns det någonting som ledde mig hit,
jag ville vara självständig förstår ni, jag var väldigt förälskad i någon som jag hoppades på snart skulle säga att han älskade mig tillbaka, men efter 2 års förhållande kom han istället hit och dumpade mig och for iväg och nu går jag här och jag tror att det är bra men märker samtidigt inte riktigt vad mina fötter hamnar
Ni vet när man älskar och litar på någon?
Ibland kan det göra att man hamnar här.

Ni kan ta affischerna också, de försöker bara dölja tomma väggar och i badrummet kan ni ta alltihop.
Det finns dock en sak som ni inte får ta.
Det är ett litet troll i glas. Blått glas.
Lämna honom kvar med mig och ta allt annat.
Sedan vill jag bygga upp allting från grunden, ifrån honom. Börja om på nytt.
Äntligen kring någon
som kanske faktiskt kommer stanna .




Fri vers av Orden flyger
Läst 317 gånger
Publicerad 2011-07-10 18:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orden flyger
Orden flyger