Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när jag vaknade var jag död

 

 

 

när jag vaknade var jag död

ingenting rörde sig på marken
inga blommor vippade gula eller röda

när jag somnat på kvällen
hade jag bett Gud om ett bevis
på hans tillräknelighet

kanske gav han upp
eller så gav jag upp
eller så gjorde vi det tillsammans -

jag ska aldrig mer vända mig om
efter en flyende på trottoaren

jag ska aldrig mer ta upp skräp och betong
eller skriva kärleksbrev

när jag vaknade var jag död -
jag tog det som ett tecken

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-07-12 09:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket, mycket bra. gillar helskarpt. Din text rymmer massor med så få rader. Jag hoppas diktarjaget och Gud inte gav upp! ;o)
2011-07-12

  Ingela Svenson VIP
stiliserasd uppivenhet som blir underbar därför att det är SÅ BRA FORMULERAT!
2011-07-12

  Lili Samuelsson VIP
snyggt skrivet. tycker om det här.det får mig att gå igång och fundera över hur det ligger till. och det är bra det
2011-07-12

    ej medlem längre
"Aldrig mer" ... kargt. Men varför verkar dikten hoppfull till sist trots allt ändå?
2011-07-12

  cilax VIP
Å, vad bra. Känslan jag känner igen så väl som du klär i ord med sådan precision och passion
2011-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP