Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en liten hyllning till den person som tagit hand om mig sen barnsben, då syster insjuknade och behövde mina föräldrars fulla stöd fanns hon alltid där.


Mummu Elvy

du är mjuk som siden i själen
men till ytan lite barsk
du är skämtsam och glad
trots det alltid finns en sanning bakom varje ord
du har lärt mig allt du kan
baka, sy och sticka är endast lite av det
du har genom åren tagit mig så tätt intill dig
kramat mig ömt varje gång jag går
när du ringer får man nuförtiden prata högt
och ditt finska modersmål kommer mer och mer tillbaka
än den svenska jag är van vid
men trots dina rynkor och din ålder
ser jag dig alltid som ung och pigg
ditt vackra lockiga hår som jag ärvt
och dina förväntansfulla ögon
ser än idag fantastiska ut
min mummu

det finns ingen bättre än du





Fri vers av fångad
Läst 427 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-13 01:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fångad
fångad