Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min far

Han satt i sin stuga
ensam och väntande
Hans barn var borta
hos en granne

Plötsligt han tänkte
i ensamhetskänlsla
var är dom, mina barn
tänkte onda tankar

Nu har dom gått bort sig
en björn säkert dem tagit
mat dom har blivit
vad gör jag nu

Vad skulle han göra
om det var som han tänkt
Vad skulle han göra
om dom hade dött

I ensamhetskänslan
i oron och dramatiken
han såg hur de dog
framför hans ögon

Han var gammal
han var ensam
han visste att han
inte varit den bästa fadern

Han visste att han
hade många brister
men hade ett hjärta
av renaste gull

Så mycket han ville
så mycket han skulle
göra ifall han hade modet
men det svek honom igen

Helst av allt hade han
önskat sig mod och renhet
Att kunna visa kärlek
gentemot de sina i livet

Men barnen, de visste
de visste att han
älskade dem så gott han kunde
av hela sitt hjärta

Även om det inte
var så tydligt och klart
så visste de det ändå
på gamla dar

De svårigheter han hade
att visa sin kärlek
de hade de upplevt
i sin uppväxt

Men klokskap
och erfarenheter
visade dem vägen
och kärleken kändes

Vi älskar varandra




Fri vers av Eva Enjebo/Drugge VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-13 21:35



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
ja kärleken har sina olika gestaltningar
och hur än den kan visa sin skygda sida ibland så känner man den likaväl där den är!

Mycket mycket vacker poesi Gnistan!!
2011-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Enjebo/Drugge
Eva Enjebo/Drugge VIP

Mina favoriter
Plågsamt