Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alla är vi små rutor i nätet

tror att vi kan hålla växterna "kort"
nypon lönn etcetera
resultatet blir motsatsen
rena artelleriet kallas in

lönnen blir inte luftig ståtlig
kort och satt mer bladrik
med krokigt grenverk i snirklar
som för att hitta en väg ut
ur eländet

nypontaggarna tycks förtjockas
skjuter ut extra tjocka grenar dessutom
högt upp
lågt snabbväxande
ju mer vi klipper

antar en annan färg
som för att kamoflera utskottet

med oss är det likadant
vi försöker finna oss efter mängden
tills vi skriker rakt ut
slår på allt
då vi inte pallar trycket
av det som vill växa
utan omgivningens tillåtelse
av ett påtvingat livsmönster
utan egen tilltro




Fri vers av Kim VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-16 10:14



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja så när det man kan komma!
2011-07-18

    ej medlem längre
eller dör
2011-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP