Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett blomstrande silver

Ta ditt silver och försvinn du unge man
ge dig av mot vidderna mot friheten
där det är lika svårt, överlev om du kan.
Ta dina tankar och låna en skuta, segla bort.
Vågorna kan hjälpa dig men också stjälpa dig
bortom horisonten ska du se ett vackert fort,
far dit med ditt silver och säg att du är fri,
att du kommit för att stanna.
Beröm deras blommor och säg att du kan bli
deras helande hand deras grönaste vän.
Lyssnar de inte på dig kapitulera ej,
fortsätt med ditt leende och säg det igen.

När ditt silver sen är slut
ska brödfödan du har skaffat dig
ge dig en trygghet och en stadig fru.
Hon ska följa med i din båt
hjälpa dig med allt grönt,
efter turen på en bölja så våt.
Ack så fagert och så skönt.
Ge henne visionen av livets stora saker,
tankar, sysslor, himlen och havet.
Fortets ledning stödjer er när du gör den ritual
alla sjömän gjort på denna ort.
Låt inte integritet bli ditt problem,
du har fått hjälp och nu ska du bli
en ärans man.




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-16 15:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling