Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ögonblomning

 

 

älska

dig själv

 

jag är i det yttre

jag är i det inre

 

tanken är din törnekrona

 

i din hand ligga

livskrans

 

varje pärla är kommen ur en tagg

 

stolthet är;

välkommen

stig

in

 

skrid uppför

altargångens

vigning

in

 

instigning

invigning

 

hör tempelklockor ljuda

 

älska

dig själv

 

så säger dig ditt hjärta

 

bli det du en gång bar i dina händer

det ditt hjärta såg

i det hjärtat blickade ut genom

det tredje ögat

 

innan detta fördunklades av ensamtanken

 

i pannan bär varje vara – existensvara –

en medaljong med barnet sittandes i

 

barnet

är

andekroppen

i denna fågels vackra

vingar

själsvingar – själskropps rörelse

 

detta barn vandrar vägar

utforskarvägar

i dig

 

 

detta barn trotsar i de stunder du ej följer

 

ju mer din stolthet – negationsstolthet – vägrar lyssna

desto starkare trotsar barnet

 

närmare bestämt så starkt att

svettpärlor sipprar

 

ur din pannas lagda veck

dragna fåror

 

 

och varje svettdroppe

pärla är

 

ett frö

 

 

vilket skänker ditt öga

blomning

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 207 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-07-16 21:55



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vacker visdomsdikt :)
2011-08-11

  Ari Viklund
själsöga öppnar väg
där inga vägar finns
se allt fullbordas vill
2011-07-17

  Gunnar Ideström
Och varje dikt av Dig, pärla är!
2011-07-17

  Johan Bergstjärna
Innerligt, vist, vackert
2011-07-16

    ej medlem längre
Håller med nedanståendes kommentar, sanningar på poetiskt tungmål
2011-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser