Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyårsafton


Jag vandrar stillsamt uppför snöklädd väg
belyst av eldar och flämtande marschaller.


Jag närmar mig toppen på ett berg
med utsikt över hela huvudstaden.
Folk från när och fjärran länder
har här samlats för att få vara tillsammans
de sista timmarna före slaget tolv.


Efter all vacker körsång i dur och moll
kommer nedräkningen till noll.
Som i ett trollslag börjar alla stadens klockor ringa
och på scenen framträder Jan Malmsjö,
han läser NYÅRSKLOCKAN,
en hundraårig gammal tradition.


Champangekorkarna rusar i luften,
som ett eget litet fyrverkeri.
Skålarna, kramarna, pussarna och
lyckönskningarna om ett
GOTT NYTT ÅR, HAPPY NEW YEAR,
BONNE NOEL, PROSPERO ANO NUEVO
fyller människorna med värme och glädje.


Upp på himmlen reser sig fyrverkerierna,
fantastiska stjärnfall i olika färger och formationer.
En varm hyllning till det nya året 2006
och en förhoppning om kärlek, vänskap och fred
åt alla på vår gemensamma jord.




Övriga genrer av Idun 1
Läst 723 gånger
Publicerad 2006-01-03 11:05



Bookmark and Share


  noname_realmind
Ja, låt oss hoppas att 2006 blir ett år med mer vänskap och fred... Vackert skrivet.
2006-01-04

    Cajsa
Denna nyårsdikt tycker jag om. Jättefin!
2006-01-03

    Bodil Sandberg
Det var minsann en nyårsdikt som kan få vem som helst att längta tillbaka till tolvslaget...gemenskap och glädje...underbara rader
2006-01-03

  Rachel Roth
Du beskriver det vi andra kanske
bara har sett på TV på ett sätt
som får åtminstone mig att
tänka en tanke jag aldrig tänkt
att jag också skulle vilja gå
upp för det berget någon gång
med marshaller som brinner
på båda sidor
2006-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Idun 1