Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sökandet

Jag har sökt i regnet
i dropparnas gyllne kristall
kring vimlet av tusende tårar
har jag sökt min älskade vän

Jag har letat på stenlagda gator
i gränder där skuggorna står
på caféer där trevnad råder
har jag hoppats finna min vän

Jag har sökt på snöiga slätter
och följt vita vidders spår
kring ensliga skogars marker
har jag önskat finna min vän

Jag har letat vid stränder
sett ut över öppna hav
på skär där solen bränt
har jag sökt min älskade vän

Jag har sökt vid vilda forsar
längs ensliga vägars staket
kring glada moln på himlen
har jag hoppats finna min vän

Jag har letat vid vilda estrader
kring salonger med stor publik
i refrängen till fina ballader
har jag önskat finna min vän

Jag har sökt på kyrkogårdar
vid stenar med ristat sigill
på en bänk i en vacker trädgård
har jag sökt min älskade vän

Jag har letat på många ställen
men aldrig känt mig besviken
på en klippa intill horisonten
där fann jag min älskade vän




Fri vers av ULJO
Läst 225 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-22 05:28



Bookmark and Share


  walborg
Ensam vandring genom livet.
2011-07-26

  anits VIP
Vackert och berörande
2011-07-23

  Catharina Edin VIP
det här är fantastiskt att läsa!
2011-07-22

  Teresia Ridell
Varmt o vackert. Rofyllt o skönläst.
2011-07-22

  Eva Helene VIP
Vemodsvackert med "lyckligt" slut.
2011-07-22

  Yrre VIP
Berörande!
2011-07-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO