Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en halländsk lantkyrkogård



Att vara en växt som gräset
i sitt jordiska möte -

en orörd godhets hela skara
vilar och finns
där mossan har sin ro

under trädens skyddande kronor
under markens höljeblommor -

och ljuset rör vart blad
som sidorna i tidens bok -

och punkten man satt
med skriften som stensatts
och alla glömda blommor och blad

och klockorna ringer
var enskild himmel in

Man kan hoppas
en insikt till sist
så vi når
dit där
stillheten rår
innan dess -




Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-25 12:54



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
så vacker är denna bild
så fylld med längtan
samtidigt ditt strålande lugn

tycker mycket om att vandra djupt in i dina bilder

tack att du skriver
2011-07-31

    ej medlem längre
Sällsamma ord, som andas frid och stillhet - om vår stund på jorden . . .

Inledningen är mycket vacker:
Att vara en växt som gräset
i sitt jordiska möte . . .

En strof ur Frödings Ett liv efter detta ploppar lite vanvördigt upp i mitt huvud:

"Då skall klockarns ko Rölinna som behöver mjölk i juvern
komma lunkande och mumsa på före detta gamle spjuvern . . . "
2011-07-27

    ej medlem längre
Så oerhört vackert!
Att känna ro innan man hamnar under gräset är den ultimata önskan för många av oss...
2011-07-25

  stenhur VIP
"en orörd godhets hela skara" så vackert och fridfullt om den insikt som vi kan hoppas på att finna ur minnet av alla dem som gått före oss.
2011-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP