Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag älskar livet

Tänk vad mycket man kan hittar
i naturens eget förråd.
Nu har jag tre liter svartvinbärssaft
stående på diskbänken och det är
säkert 10 liter till innan buskarna är tomma.

Av bladen kokar jag bladsaft som jag
blandar med citron och socker.
Smakar nästan som fläder
Underbart.

Hallonen blir sött på filen i morgon
Ruccolan i lådan bjuder på sallad till middagen.
Äpplena blir många i år.
Körsbären fick fåglarna smaska på.
Röda vinbär fryser jag som de är
och lägger sen i drinken som is.

Veden värmer mer än en gång
genom att fälla, kapa, kvista, klyva, trava
och sen elda.
Att känna trä i händerna, ger mig ro.
Jag njuter av att jobba med trä.
Doften, känslan, skapandet.

Av trä har jag snickrat 4 förvaringslådor.
Och så blev jag lite förvånad över hur lätt det gick.

Varje dag, kan jag skapa.
Göra vad jag vill med det som finns runt mig.
Jag är så tacksam att jag får vara här
se allt det vackra´.
smaka allt gott
tillsammans med min största kärlek
i livet.


Jag älskar livet




Fri vers av Eva Enjebo/Drugge VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-26 22:08



Bookmark and Share


  jörgen g
Underbart!! :D
2011-08-06

    Bodil Sandberg
Helt underbart jag säjer bara vilken känsla!!!så kanonhärligt och enormt vackert präntad livsglädje ditt språkbruk är fantastiskt och din glöd är som morgonrodnadens röda flammande!!!tack för jag får ta del kära Gnistan!!!
applåder i massor!!
2011-07-29

    ej medlem längre
Jag är så glad för din skull! Ditt liv låter härligt!
*kram*
2011-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Enjebo/Drugge
Eva Enjebo/Drugge VIP

Mina favoriter
Plågsamt