Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kakafoni i längtan


Där i skrevet



Jag har väl inga inga (måste
dubbleras) tvångstankar
fast jag undrar lite
när alldeles vanligt
tänkta otankar
övergår till att vara
sjukkliga jukktvångstankkar
måste vara med dubbelkå
…t

måste gå ut, ojämna siffror
och bleka tal som rinner
håller min anda och räknar
på minuten och ventilerar
Rimma, simma, dimma
var var jag nu ?

ventilerar, transpirerar, orerar, onanerar
hallucinerar, positionerar, domderar
motionerar, inhalerar, dominerar

applåderar

knutna handen
mot ett huvud
"klapp klapp"
nån hemma?
dunk dunk
finns inte mer

rinna, rann ur örat
alldeles rött
dött
men fruktigt sött

vränger kroppen ut och in
existensens mjuka krav
river, rafsar och på tå
niger inför intigheten

smakar hallondans i takt
läppars flykt med darr
dras den sista våden bort
glimmar bleka solen
naket ljuvligt sprött

dna-vän med krummad rygg
vrider sig i spiralens form
tar ut silver kursen mot
det ultimata målet

och och
(måste dubbleras)
reser vit flagg i natt och

och
och
och

skrevar självmant inför vågen

@




Fri vers av Elina Vacker
Läst 351 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-27 22:57



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Rappt och lekfullt flödande med lust och aggression och med evigheten (dna) tydligt understruket. En annorlunda dikt, den är på en och samma gång existensialistiska funderingar och surrealistisk (våt) dröm, gäckande och rastlös i ordvändningarna. Spänner över stor vidd och stort djup - en sjö? :)
2013-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker