Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Suicid eller mord

Det är inte första gången jag slås av att en människas psykiska tillstånd kan te sig så hopplöst låst att valet mellan suicid eller mord kan te sig som en realistisk utväg och en lättnad.

I sådana fall har jag kommit på mig att önska att självmordet hinner före.




Prosa av walborg
Läst 576 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-08-02 23:52



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Tunga och mycket svåra moralfrågor, men om man fick önska så håller jag med dig.
2011-09-14

  Kjell A. H Lundin
Kan inte annat än följa ditt val och vilken stark text om moral!

Vännen
Kjell
2011-08-24

  Fredrik P. VIP
ja, det önskade fadern
till massmördaren i
Norge också...kuslig
verklighet!
2011-08-16

  Maria T
Hopplöst.
Djupa tankar
2011-08-14

    ej medlem längre
Livets
brännhethet
lever i oss alla

vid återvändgränds
slut

!!!
2011-08-14

  jörgen g
Mycket svårt som medmänniska att tänka på annat sätt än mänskligt i ett sådant hopplöst mörker. Då är det bra att falla tillbaka på någon som ser längre och djupare.

Antingen är allt mänskligt liv ovärderligt eller så är det inte. Jag kan känna att jag är glad för att Gud sätter värdet på människan och inte vi. För om vi skulle bestämma hade ingen offrat sig för att rädda den skyldige. Men någon måste ju ta hans ställe för även han är dyrbar och har ett värde i Guds ögon.

Det ändrar inte på den fruktansvärda handlingen men som tur är delar Gud upp sakfrågor och blandar inte ihop människan med hennes handlingar... Vem hade klarat sig undan då?!
2011-08-07

  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Langrath
2011-08-03

  Eva Langrath VIP
Tänkvärda ord om en svårt tillstånd.
2011-08-03

    ej medlem längre
Svåra tankar, är dock tvungen att hålla med dig.
2011-08-03

  erkki
Som jag fattat saken blockeras logiskt tänkande i situationer som dessa. Och ren frustration tar överhanden. Man undrar mycket över folk som först brutalt mördar sin familj och i avslutningen tar sitt eget liv. Det lär vara personer som till det yttre verkat fullt normala, och att den psykiska situationen/sjukdomen smugit sig på. Otäckt och sorgligt.
2011-08-03

    leelee
Det är svårt det där... Den som tar livet av en annan person, ska ju leva med det också... Hur påverkas en människa av att ta någon annan människas liv, egentligen? Själv hade jag nog blivit galen.
2011-08-03

  Måna N. Berger
Kvantitativt är ju suiciden i sådant fall ett mindre ont. Om vi ska ta på oss rätten att väga och mäta. Det ska vi inte. Det får vi inte, för då är vi i en farlig återvändsgränd. Men tanken finns där, det kan inte hjälpas.
Jag tycker människor gör varandra illa allt mer i vår tid. Empatilösheten breder ut sig, liksom föraktet för liv och för andras värde som människor. Vad har vi, våra generationer, gjort med barnen?
2011-08-03

  aol
verkligen en så betänkansvärd skrift, verkligen
2011-08-03
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg