Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Gränna kyrka lördagen den 3 Oktober 1964

"Nu har Ni bivit vigda
uti vår kyrkas famn
och lovat tro och kärlek
och här fått samma namn.

Knäpp samman Edra händer
och håll dem hårt i lust som nöd
ge tack för livets bröd.

om vägen för Er mörknar
så vill det säga ... och det minns
att bakom mörka molnen
en knippa solsken finns.

Steget nu är taget, löftet nu är gett
Ni för prästen lovat,
att alltid vara ett
att älska i nöd och lust
varandras stöd på livets kust
som fru och äkta man
som fru och äkta man

Vid varandras sida, går Ni hand i hand
till det egna hemmet
till Ert lyckoland
Drömmen Ni drömde är verklighet
allt som Ni tänkt, varandra skänkt
liksom två fåglar små
Ni sväva i det blå."




Fri vers av cazi
Läst 454 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-03 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

cazi
cazi