Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN EKVATION SOM BORDE GÅ IHOP

XX = XY

Att få lägre lön
och sämre vård -
och ibland inte ens
få delta i ett spex.

Att bli tagen på brösten
och betraktas som
ett ständigt lovligt
byte för sex.

Ska det vara
den naturliga följden
av att ha fötts
med ett X och ett X?

Det är väldigt trist
att våldsamma män
fortfarande får många
kvinnor att fly.

Själv vill jag agera
som en riktig man
och säger därför
utan tvekan: - Fy!

till de oförstående
representanter
som har fötts
med ett X och ett Y.




Bunden vers (Rim) av Jonas Hellström
Läst 332 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-07 13:40



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Bra !
2011-08-07

    papillon
Den här texten gillar jag skarpt! Jag tycker den är av bästa "dagsverskaraktär" och, som all vass och god dagsvers, av bestående värde. Applåder!
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström