Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väck mig

Väck mig när allt ordnat sej
Väck mig när jag är mej
Väck mig när mina torra tårar inte lägre klättrar ner för sina rep
Väck mig genast när oturens trånga kappa släpper sitt svep
Väck mig när myntburken inte längre skramlar ynkligt
Väck mig ur badet nät hudens fingrar lyser skrynkligt
Väck mig när vinden inte längre visslar sorgens toner
Väck mig med ett vrål när kontot är fullt av miljoner
Väck mig när sommarens löv faller och sedan åter gror på nytt
Väck mig varsamt när mitt gamla liv mot det nya är bytt
Väck mig när solen går opp
Väck mig när det finns hopp
Väck mig när mörkret magrat och tynats bort
Väck mig när ljuset når asfalten och gör regnet torrt
Väck mig när barnet har nattats in i ro
Väck mig när lyckan lagt ut sin bro
Väck mig när misströstan har flytt och glömts
Väck mig när verkligheten är det som drömts
Väck mig när pengarna räcker i trettio dagar
Väck mig när värmen omfamnar och behagar
Väck mig när mina händer inte svider
Väck mig när det blir bättre tider
Väck mig när allt har ordnat sej
Annars låt sömnen fängsla mej




Fri vers av Lyricanna
Läst 343 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-08-05 22:56



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Ett gripande tidsdokument som många nog känner igen sig i. Radernas upprepning är effektiv för budskapet och känslorna som förmedlas tycker jag. Bra!
2012-05-31

  Maha!
Tack för att du skriver så bra..och skriver exakt det jag känner var dag!!!
2011-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Lyricanna
Lyricanna