Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ordorigami

tidningsbudet 

delar ut blommor 

natten echapperar 

till dungens ände 

 

bedårande med 

ljusa vingfjäll 

ger fjärilen 

pappersdraken 

optisk gåshud 

 

beständigt osynlig 

viskande 

över ljudlösa spår 

 

fallstrimmor 

 

barnen bullrar 

tidningsblad blir 

till papperskonst 

 

varför har kärleken 

så kort bäst före 

bara till natten 

 

regnfronten 

täcker alla baser 

en vit regnbåge 

 

månen ler




Fri vers av Per Blomqvist
Läst 858 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-06 08:34



Bookmark and Share


  Minkki VIP
"varför har kärleken
så kort bäst före"
en blomma i kruka ska få vänligt prat varje dag och ny näring i vattnet ibland för att växa och frodas - kanske lite samma med kärleken, blir bara bättre med tiden, årstidssvackorna? Om man får tiden, omhuldar i st f konsumerar. Oj, det låter tontigt. Dina rader är nog djupare än min kommentar...
jag älskar din "optiska gåshud" ett helt fantastiskt uttryck. En jättefin dikt, efter många läsningar alltjämt lika fascinerande
2011-08-21

  Michaela Dutius
Säger som Deva - metaforerna är talande och nästan smärtsamt vackra
2011-08-06

  Deva
Du använder så fina metaforer!
2011-08-06

  Minkki VIP
ordorigami, vackert vikt
2011-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Per Blomqvist
Per Blomqvist