Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

100 ord från flyktinglägret

De satt där och höll om varandra. Kropparna. Så lyckliga över att ha funnit varandra i livet igen. Höll hårt om varandra för att försäkra varandra om att det var verkligt. Likt de som funnit varandra levande efter den stora katastrofen. Efter att ha trott att allt hopp var ute. De brydde sig inte om oss. Hade inte ögon för något annat än deras egna känsloupplevelser av lycka och lättnad.

”Tänk att du lever…”, sa de förundrat till varandra.
Vi lät dem vara i fred. Förstod.
Hjärnorna pratade på om annat.
Hjärtana lika så.

En skilsmässa drabbar också oskyldiga parter.




Prosa (100-ordare) av leelee
Läst 699 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2011-08-07 12:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
100 vibrerande ord om livets väsentligheter.. mycket läsvärt
2011-11-22

  Anna*
När katastrofer drabbar är ingen immun oavsett bakgrund eller omständigheter. Det finns oskyldiga offer i varje skilsmässa precis som i vilken katastrof som helst. Fint och varmt beskrivet!
2011-10-10

  erkki
Lite svårt att förstå, men jag antar att det handlar om det vettiga i att ta vara på det goda som kanske ändå finns kvar i relationen. Men den sista i o f s relevanta meningen, känns lite lösryckt. En annan sak?
2011-08-07

  walborg
En fin text full av närvaro och empati.
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

leelee