Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att verkligen upptäcka det vi ser och stanna upp.......är en konst det med!


Ögon fröjd


Allt vi ser

uppskattar

tar in

som det vore
sista gången!

bevisar hur öppna
våra sinnen är

det räcker med en
fjäril fläktar förbi
likt en ande.....

så följer vi den....
stannar upp
en liten stund

för ögat

betraktelsen är
det största

medan livet pulserar
och jakten rusar på

kan något vackert få även
dig att med stilla förundran

bejaka och blicka inåt....
värmen från din själ

går inte att mätta

utan att känna en stilla ådra
av sinnlighet att våga se....

möta det som kommer
varligt ta det till sig.










Fri vers (Fri form) av Karin Rosberg
Läst 356 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-07 22:44



Bookmark and Share


  Anna*
Så oerhört viktigt! Jag har förstått och tagit stegen till att leva fullt ut här och nu och det är det viktigaste och största jag någonsin gjort i ödmjkhet inför mig själv och det vackra vi har runt omkring oss! Viktig och fin text!
2011-09-12

    Bodil Sandberg
Så enormt fina rader om detta viktiga att stanna upp ibland och insupa allt omkring - Livet en ögonfröjd!

det räcker med en fjäril
fläktar förbi likt en ande..

de orden berör mig extra eftersom jag känner att min vovva
som inte längre är i livet har tagit formen av en påfågelfjäril ..hon har varit hos mig hela sommarn - så är det! ☼
2011-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg