Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mestadels av texten är inspirerad från en liknande dikt av Olivia Bergdahl, men det finns lite inslag av Timbuktus och Peps Perssons Dynamit också.


Gud som haver Bofors kär

Gud som haver barnen kär
se till dem som slitna är
hur mycket jag än protesterar här
rear Bofors ut sitt maskingevär
Ute i världen är det krig som händer
svenska bomber faller ett i sänder

Medan vi beväpnar här efter här
tycker industrin och kapitalet att vi är till besvär
tänker bara på jobben och pengarna vi tjänar
inga företag som om liv och lycka värnar
Gud som haver barnen kär
stoppa krigen som börjar här




Fri vers (Fri form) av lxsl
Läst 302 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-12 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lxsl