Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Enskilda grejer tagna från Circle Takes the Square och Rent.


Sex bokstäver

Sex bokstäver, två stavelser
i ordet ryms så många berättelser,
väckelser
förlåtelser men inte rättelser
förlåtelser men inte försoningar

Ett ord som ligger i bröstet - kramar om
jag lyssnar inte men hör röster som
tvingar sig på och förkunnar sin dom
över mig, bestämmer mitt straff

Medan jag fortfarande letar efter bagage som passar med mitt
söker jag desperat efter något som kan vara ett kitt
mellan mig och någon - vem som helst som vill komma hit
jag vågar inte ens drömma om att tänka fritt
hur skulle det ens gå till?

Två stavelser, sex bokstäver
jag kan inte bli av med känslan, så jag gräver
med pennan försöker jag gräva i mig själv
hitta känslan
namnge den
fånga den
skildra den
mildra den
men jag misslyckas och blir kvar med en enda känsla jag känner:
att vara
själv




Fri vers (Fri form) av lxsl
Läst 240 gånger
Publicerad 2013-10-18 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lxsl