Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Repris tidigare publicerad 2008. Foto: Eva Langrath
Idag skulle hon ha fyllt 91 år och allra bäst trivdes hon i solen mot väggen
på huset där pappa på fotot sakta går framåt.




Hon

 

Var präglad av fruktan

klädd i översitteri

och överbeskydd

på en och samma gång.

 

Så klev hon ut i livet.

 

Dåligt utrustad

med verktyg.

 

Barnet kom och hon

sökte osäkert

styrka hos klokheten.

 

Som skrivit boken

om hur små barn skall vara.

 

Men det arma barnet

förstod sig inte på

att vara enligt boken.

 

Värjde sig, ville

 ha rätten

att vara sig själv.

 

Inte äta, inte

sova som

boken ville.

 

Sedan dansade

de dansen, sökte

hitta takten.

 

Brådmoget

sökte barnet

bekräftelse.

 

Jag duger,

fast jag inte stämmer.

 

Men hon

kunde inte ge.

 

Och barnet

kunde inte

sluta söka.

 

Sökte ända

in i vanmakten.

 

Fördämningen

brast.

 

Fruktans flod

väller fram.

 

Då, kastar hon

evig förbannelse

över sitt barn.

 

Sedan blev

livet aldrig

sig likt.

 

Åren går.

 

Så står det

vuxna barnet

vid korset

där hon vilar.

 

Sörjer att

de aldrig

nådde fram.

 

Handen plockar

vissna blommor

bort.

 

Vemod

fyller sinnet.

 

Viskar sakta

Mamma

Jag har saknat

dig.

 

Gråtit i

din famn

i drömmen.

 

Förstått

att fruktan

som går in i

vanmakt kan

leda till sanslöshet.

 

Jag har nu själv

besökt det landet

och kommit

därifrån.

 

Förlåtit

och försonats.

 

Vi ses på

andra stranden.

 

 

© Eva Langrath 2008

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 596 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-13 18:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så starkt, så starkt!

Så personligt - och ändå så allmänmänskligt.

Alla mödrar som i alla tider förbannats - trots att de inte kunde bättre - sällan förstår vi förrän vi själva uppnått mogen ålder - och då finns bara ett kors att gå till . . .
2011-08-18

  walborg
Så mycket sagt i så få rader av årtiondens smärta och arbete med att komma till egen inre frid och frihet.
2011-08-15

  Bibbi VIP
Starka ord som griper tag.
2011-08-15

  aol
så fint skaldat Eva, blev så berörd i mitt hjärta,
2011-08-14

    ej medlem längre
Starkt.
Förstår nu att jag behöver besöka mammas grav . . .
2011-08-13

  Rachel Roth
Så stark, Eva..!
2011-08-13

  Teresia Ridell
Sorgset men också fyllt av stor insikt o sann kärlek. En förlåtelse som värmer att läsa om.
2011-08-13

    Birgersdotter VIP
ryser..så starkt...
2011-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP