Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag sätter mig bakom ratten....


"Doktor Jekyll och Mr Hyde.."

I vanliga fall betraktar jag mig själv som en tämligen välvillig, vänlig och trevlig person . Ganska social, har lätt att tala med människor... En slags "dr Jekyll"
i modern tappning, utan någon läkarexamen, förståss... , vill ju "bota" många sjukdomar som vår samhällskropp drabbats (och drabbas ) av .
Men när jag sätter mig bakom ratten, blir jag en "elak djävel" (Mr Hyde) , ALLA medtrafikanter (nästan) kör som arslen, är potentiella trafikmarodörer och liknande . Självkritiken är nästan obefintlig, anser att jag, bokstavligen, "kör som en gud" . Jag blir (dagligen) tvärilsk på "mopedbilister" (de som ,med en vanlig personbil, kör ca 30 där 50 gäller ); Bilister som stannar I rondellerna för att släppa IN andra trafikanter i rondellen; Fartdårar; De som byter fil utan att blinka; Cyklister som cyklar på FEL sida; Cyklister och mopedister som kör tvärs över rondeller, helt lagvidrigt; Mopedister som blåser fram i ca 60 pinn på gång- och cykelbanor; Cyklister/mopedister/fotgängare som struntar i att trafikljusen lyser rött (!); Cyklister/mopedister/bilister som kör mot enkelriktat mm mm . I dessa lägen kommer Mr Hyde fram inne i mig, jag hytter med knäven, skriker oartikulerat, pekar finger och blir Riktigt FÖRBANNAD ! När mina barn åker med så blir de, emellanåt, ganska förskräckta över mitt beteende ! Förstår att den svenska trafikpoliskåren (som man träffat några gånger under min "trafikantkarriär") INTE , med den bästa viljan i världen, kan kallas glädjespridare !
Utan att, på något sätt, FÖRSVARA min "roll" som elak, självgod och intolerant bilist så vill jag, ändå, påstå att det är FLER klantskallar och trafikmarodörer i trafiken i vårt land numera än för ,säg, tjugo år sedan !
Den dystra (och stigande) DÖDSSIFFRAN för bilolyckor bär ju syn för sägen !

------




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-16 11:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
http://www.youtube.com/watch?v=MgaW25WCgwI

2011-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska