Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

regnkaos

det är
små ting som förundrar mest
hur droppar
så utsökta i sin elegans
kan bilda hårt slagregn och dödsföraktande kasta sig mot mina av trötthet grånande fönster

kanske lite som mänskligheten
som ensamma
glittrar vi likt juveler
unika varelser med vackra upplevelser
men tillsammans i en stor flock
är det lättare att sudda ut de unika egenskaper vi har och kasta oss ut
vredgade massor

var vi än är sprider båda skräck
nattsvarta rubriker om "oväder" "storm" och "regnkaos"

eller "förtortsupplopp" "huliganbråk eller "demonstration mot nedskärningar"


det kanske bästa
är att stanna hemma
tända ett ljus
och umgås i det tysta
med vänner med tankar likt glittrande juveler




Fri vers av ~alruna~
Läst 314 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-20 00:28



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Pöbelinstinkter finns i oss alla. Det gäller att inte låta dem ta överhanden. Tänkvärt, fin jämförelse med regnoväder!
2011-08-21

  Jonas Hellström
Vackert skriven betraktelse. Tror att du fångar något väldigt sant i din jämförelse mellan människor och regn-droppar.
2011-08-20

  aol
tänkvärt gillas
2011-08-20

    AA VIP
En text jag gillade. Tänkvärt.
2011-08-20
  > Nästa text
< Föregående

~alruna~
~alruna~