Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inglasad

 

ord räddas  

av hedersord

 

korridorer av år

glimtar

mellan dörrar

och ljus

 

lyssnar 

fjättrad

 

löftenas kuvert

sedan länge överfyllt

med inrikes tankar

 

du återställer blankt

din egen tid

 

som en cirkus 

med stora skyltar

och vackra gatupratare

 

cirkusdirektören

det är du

– gör det du är bäst på

 

under största möjliga tystnad

 

bedöva 

det förflutna

 

därpå

packa

och dra

 

fint tack

 

för den 

osynliga apan 

på axeln

 

 

går vidare

 

understundom




Fri vers av Per Blomqvist
Läst 329 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-20 09:37



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Den här texten är spännande. Moderna Museet har en eller flera kollage av Kurt Schwitters men jag minns inte om de var inglasade. Det ordet ligger som en tunn dimma genom hela läsningen av denna text och uppvägs av en saktmodig avslutningen. Livet går vidare trots alla glasväggar, glastak, inglasningar. Det omedelbara försöket att rädda situationen med hedersord, men vad kan det vara för hedersord? Den instängda känsla förstärks av år som gått i korridorer, dessa var kanske inte grå, men krävde uppmärksamhet. Att då få ta till tankars flygpost tillbaka och dagdrömma, kanske klura på en dikt, att glömma är inte det att drömma? Att likt en Bronett göra oss tysta, och låta artisten göra det han är bra på och se livet som en cirkus om än för en kort stund. Det var vid första anblicken texten såg ut att vara ett kollage av många bilder men som vid närmare betraktelse, en berättelse om något vi inte kan riktigt veta något om med säkerhet men bara få tankar kring. En liten fundering, vad händer om apan tas bort blir det en annan text då?
2011-08-23

  Minkki VIP
så mycket mellan raderna att jag knappt kan ta in det, kämpa på!
2011-08-21

    Birgersdotter VIP
Smärta sorg men också hopp
2011-08-20

  Börje Larsson
förmedlar en känsla av osäkerhet. osäkert men bra.....
2011-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Per Blomqvist
Per Blomqvist