Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2008-10-19<br>


Kommunicera genom en cigarett

 

 

Om jag var rökare.
Och om du var
Även om ingen av oss nu är
Men i alla fall då skulle vi
kedjeröka varandras nikotin.
Dela på en cigarett

 


Sitta på en bänk.
Se solen speglas i vattnets bläck
Och vi skulle andas ut och in
varandra i ett halsbloss.
Tills våra lungor blev alldeles sotiga

 

Du skulle känna mina känslor
ryka igenom dig som ett rökmoln.
Och jag skulle känna ditt hjärta
Pulsera genom mina ådror

 

 

“Öhö.. host”

 

Vi skulle turas om,
räcka över ciggen och dra
anektoder på bryggan.
Jag skulle känna din sorg andas
min lycka. Du tvärtom.
Och vi skulle pausa ibland
Räcka över cigaretten,
kyssas mitt i meningarna
Smeka varandras fingrar.

 

 

Och även om vi satt där stilla
på en bänk. Skulle det vara som en
nostalgisk promenad
Där vi passerar allt vi varit med om.
Och du låter mig sakta stryka din arm.
Samtidigt som jag lite försiktigt
frågar om alla ärr som du bär inom dig.
Och du om mina...

 

 

och vi skulle fortsätta konversera genom
en cigaretti all evighet
tills tiden suddat ut vår existens...

 




Fri vers (Fri form) av Hon kallar sig poet VIP
Läst 826 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-08-20 10:45



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Skarpt igenkännande
Så fint känslopoetiskt
Skulpturerat!
;)
2018-12-21

  R Werner
Älskar att läsa din symbolik (även om jag blev lätt rökskadad här :) ) BRA!
2013-01-20

  To create a legend
Bokmärke!
2012-05-01

  Peter Ferm
Mycket originell vinkel. Bravo! Den här sticker ut!
2011-10-15

    Göte Holmlund
Host, host så vackert. Rökning skapar många tillfällen för kommunikation. En evighetscig skulle lösa många problem
2011-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP