Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till middag blir det ...


Hej, älskling ...


När du läser det här sitter jag på jobbet och tänker på dig. Jag har förberett en speciell överraskning för dig. Ikväll är det bara Du och Jag. Du går säkert otåligt runt i lägenheten och fixar med något obetydligt i inbillning om att tiden ska gå fortare. Eller så kikar du ut genom fönstret i väntan på att jag kommer hem.

Vi har varit tillsammans i snart tre och ett halvt år nu, och just denna dag i almanackan påminner mig om hur mycket jag tycker om dig. Så som så många andra dagar. Jag minns fortfarande den där dagen i februari när vi träffades för första gången. Du såg mig djupt i ögonen och fångade en hårslinga mitt framför ögonen på mig. 

Det är liksom de där små, små sakerna du gör. Hur du tröstar mig när jag är ledsen genom att stryka min kind försiktigt. Eller när jag kittlar dig på magen och du ler så där sött som bara du kan. Ibland kan jag bara skratta rakt ut åt alla fåniga saker du gör. Men ibland kan jag bli riktigt tokig på dig också.

Du tuggar aldrig med munnen stängd! Du går alltid på toaletten med öppen dörr! Du lämnar saker huller om buller på golvet eller bordet och du städar aldrig efter dig! Du lämnar hår överallt. Du förstör mina soffor. Du välter omkull blommor utan att bry dig och dina fjärtar i sängen ska vi inte ens tala om!

Men. Du står ut med mina dåliga sidor. Du står ut med mitt svängiga humör de där dagarna i månaden. Och du säger inget om jag lämnar disken orörd på diskbänken, eller om jag har bråttom och smäller igen dörren utan att säga hej då. Du klagar aldrig. Åh, vad jag tycker om dig Tusse. Puss från din matte.




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-02-14 17:47



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Vi håller på dig, Hoppetossan och jag. Så gullig, rolig, ömsint beskrivning av en villkorslös kärlek.
2024-02-15

  BenGust VIP
Ömsinnad snits på denna.
Om människans bäste vän.
2024-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP