Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vinka till himlen

 

Jag undrar hur ni bor
där uppe i himmelriket.
Har du en himmelsäng?
Har du nära till spa och
gräddar du pannkakor?

Vinka mig till mig ibland
från din balkong.
Kan ni göra det
ropa nåt typiskt som
bara ni vet!

Känn mina tårar som ett fyrvärkeri.
Hälsa månen att
Jag skedar solens ryggtavla
Numera.
Att jag kysser
nåns panna.

Himlen ät min saknad
Glupsa i dig minnen och skratt.
Himlen känn min ryggdunk
i yttre rymden.

Jag undrar ibland:
Hör ni mig?
Ser ni mig?

För ibland får jag ett infall
Att ringa
Att svängda förbi
Att berätta nånting roligt
Sedan minns jag att ni inte
finns och då påminns jag
Att ha båda fötterna på jorden
Använda blinkers, vända i rondellen.

Men om jag vinkar...
Vinkar till Himlen
Vinkar ni tillbaka?
Vinkar ni tillbaka?

Om jag står under din balkong
i lilla staden ...
Vinkar du där och ropar från
tomatplantorna!




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-11-05 18:53



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Fascinerande diktning för andra sfärer.
2023-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP